שיקום הפה האסתטי

שיקום הפה האסתטי שהשיב את היכולת לחייך בביטחון

בעיות אסתטיות ותפקודיות בחלל הפה עלולות לפגום משמעותית בתחושת הביטחון ולגרום לבושה רבה. טיפול שיניים מקיף הכלל מגוון של טיפולים אורתודנטיים, אסתטיים ושיקומיים, נועד כדי לשפר את מראה השיניים והחיוך וכן גם את היכולת הפונקציונלית: הפרטים בכתבה

שיקום הפה האסתטי

למרות שהליכים לשיפור האסתטיקה הדנטלית נחשבים כטיפולי קצה המסייעים בשיפור מראה השיניים ובהענקת חיוך הוליוודי, במקרים מסוימים בהם קיימים פגמים משמעותיים, מדובר בטיפול שיקומי חיוני הנועד כדי להשיב את המראה התקין ולשפר עבור המטופל את תחושת הדימוי העצמי. כך היה גם במקרה של נועה (שם בדוי, הפרטים המלאים שמורים במערכת) – בחורה צעירה בשנות העשרים לחייה שסבלה מבעיות אסתטיות משמעותיות בחלל הפה.

כבר לאחר הבדיקה הראשונה היה ברור שיש צורך בשיקום כוללני
"כשנועה הגיעה אלינו למרפאה היא מיעטה לחייך ולא חשבה שיימצא פתרון למצבה" נזכר ד"ר מרעי כבהה, רופא שיניים בעל ניסיון רב ברפואת שיניים אסתטית, שיקום הפה ושתלים דנטליים. "כבר לאחר בדיקה ראשונית היה לי ברור שיהיה צורך בהליך שיקום כוללני בגישה מולטי דיציפלינרית" מעיד.

"השלב הראשון כלל שיחה מקיפה עם המטופלת כדי להבין לעומק מה רצונותיה מהטיפול ועל אילו צרכים עליו לענות. לאחר מכן, תכנון הטיפול כלל צילומים מקדימים ואנליזות של השיניים והלסתות כדי להתחיל ולתכנן את מהלך הטיפול האורתודונטי. מסביר ד"ר כבהה ומוסיף: "החלטנו לבצע קודם כל את יישור השיניים, עוד לפני השיקום האסתטי, כדי להשיג פרופורציות נכונות מבחינת חלוקת השיניים בפה ולאפשר תכנון מיטבי של הפעולות האסתטיות אותן יש לבצע. במקרה הזה יישור השיניים לא נועד רק כדי לשפר את מראה הלסתות, אלא גם כדי לפתור בעיות סיגריות רבות שהקשו גם על פונקציות תפקודיות, כמו אכילה ודיבור. בחרנו לבצע את יישור שיניים בצורה המסורתית באמצעות סמכים וגשרים. שבוצע ע"י ד"ר אחמד חליפה, מומחה ליישור שיניים ולסתות הטיפול האורתודנטי ארך כשנה וחצי עד להגעה לסגר ומנח שיניים תקין ופרופורציות נכונות בעמדת השיניים.

טיפול מולטי דיציפלינרי היווה פתרון יעיל לכלל הבעיות האסתטיות והתפקודיות
"בסיום הטיפול האורתודנטי נעזרנו בהדמיה ממוחשבת כדי ליצור מעין דגם של השיקום שעתיד להתבצע. כך, יכלה המטופלת לראות לאן אנו הולכים מבחינה אסתטית ולהתרשם מהתוצאה הסופית. בשל העובדה שנועה סבלה גם ממחסור נרחב בעצם, היה צורך בביצוע של גשרים לסגירת חלק ממרווחי השיניים. מעבר לכך בוצע גם הליך לעיצוב החניכיים באמצעות חיתוך שלהן כדי להתאים קשתות סימטריות עד כמה שניתן. בשלב הסופי, ביצענו טיפול שיקומי אסתטי על-ידי ציפויי חרסינה אסתטיים לשיניים וכתרים. לאחר לקיחת מידות והכנת השיניים, יצרנו שיקום זמני שיאפשר לנועה להתרשם מהתוצאה שעתידה להתקבל.

בשל כך שהטיפול לא כלל פעולות כירורגיות, הוא לא גרם להתפתחות של תופעות לוואי או דרש זמן החלמה ארוך. ההדמיה אותה יצרנו טרם לביצוע השיקום האסתטי וכן גם יצירת השיקום הזמני, אפשרה למטופלת מעין הצצה מקדימה למראה החדש ולכן ההסתגלות לשיקום הקבוע לא הייתה מורכבת כלל. נועה הופתעה מאוד מהתוצאה הסופית: לאחר הטיפול: ההליך המקיף והיסודי אותו עברה גרם לשיפור ניכר בתחושת הדימוי העצמי שלה וסייע לה לחזור ולחייך בביטחון".

מה חשוב לדעת לפני שניגשים לבצע שיקום פה אסתטי?

"ראשית, עוד בשלב המקדים חשוב לבצע הערכה נכונה של המקרה ועל פי הממצאים לתכנן את מהלך הטיפול. ההכנה המקדימה והבדיקות המקיפות חיוניות כדי להבין מהי התוצאה הצפויה וכן גם לבצע תיאום ציפיות בין הרופא המטפל לבין המטופל. הלכה למעשה, תכנון נכון יביא לתוצר הטוב ביותר.

מעבר לכך, חשוב לבחור ברופא מקצועי הבקיא בכל טיפולים הנדרשים. במקרים מורכבים, כמו זה של נועה, אני דוגל בעבודה מולטי דיציפלינרית המשלבת רופאים ממגוון התמחויות, לרבות אורתודנט, כירורג פה ולסת, רופא שיניים בעל ניסיון בטיפולים משקמים ועוד. בעת תכנון אסטרטגיית הטיפול, חשוב להתייחס לכלל הבעיות האסתטיות והתפקודיות, כדי לספק את התוצר המתאים ביותר. לבסוף, חשוב שלא להתייאש. כיום, מגוון הטיפולים הקיים מאפשר לספק פתרונות שיסייעו בשיפור מראה החיוך והפה גם במקרים מורכבים מאוד" מסכם ד"ר כבהה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​